Kim Milyoner Olmak İster 2019 Çıkmış Sorular

Milyonların sevgiyle izlediği yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster; bazen ilginç, bazende zorlayan sorularıyla izleyenleri ekran başına kilitliyor.Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmak isteyenler, katılmadan önce bazı çıkmış sorulara göz atmak isteyenler tamı tamına 50 tane çıkmış sorunun bulunduğu bu yazımıza göz atabilirler.

1) Çocukların annenin soy adını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

Endonezya

2) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü olan yarışmacıya, “Dışarıdan yiyecek ve içeçek getirmek yasaktır” uyarısıyla karşılaşıyorsanız muhtemelen neredesinizdir?

Çay Bahçesi

3) Duru sakin havada çıkan kuru soğuk anlamına gelen ayaz kelimesinin kökeni hangisidir?

Aydınlık

4) Hangi ikisi Türkiye 1. futbol liginden futbolcu olarak şampiyonluk yaşamamıştır?
Mustafa Denizli – Fatih Terim *

5) Hangisi Fransız heykeltıraş Rodin’in eserlerinden biri değildir?

Uyuyan Kadın

6) Susam Sokağı’ndaki kukla karakterler Edi ile Büdü için hangisi doğrudur?

Edi kaşsız, Büdü bitişik kaşlıdır

Aşağıdaki soru 1 Milyon TL’lik sorudur.

7) Kur’an-ı Kerim’de hangisi üzerine yemin edilmemiştir?

Arı

8) Türkiye “Mavi Akım” projesini aşağıdaki devletlerin hangisiyle gerçekleştirmiştir?

Azerbaycan

9) Günümüzde özellikle Kur’an-ı Kerim okurken kullanılan küçük masaya ne ad verilir?

Rahle

10) Sultan Abdülaziz döneminde yaşanan trajikomik bir aşk hikayesini anlatan, Recaizade Mahmud Ekrem’in tek romanı olan eser hangisidir?

Araba Sevdası

11) Nükleer silahların sınırlandırılmasıyla ilgili çalışmaların başlamasına neden olan gelişme hangisidir?

Keşmir sorunu

12) “Alçak Gönüllü” anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı nasıldır?

Mütevazı

13) Türkiye’nin hangi ülkeye olan kara sınırı daha uzundur?

Ermenistan

14) Osmanlı’nın toplam kaç padişahı olmuştur?

36

15) Diğer adı “Eskişehir Taşı” olan taş hangisidir?

Lüle taşı

16) Türkiye’nin Karadeniz’deki en büyük adası hangi şehirle aynı adı taşır?

Giresun

17) Çin Seddi nerededir?

Çin

18) Türkçede kelimeler en çok hangi harfle başlar?

K harfi

19) Bir işin uygun ve kolay olduğunu belirtmek için hangisi söylenir?
a) Burnuma göre b) Kaşıma Göre c) Bıyığıma göre d) Dişime göre
Cevap: D

20) Atasözüne göre “gönülden de ırak” olan kimdir?
a) Arabası tamircide olan b) Evi uzak olan c) Gözden ırak olan d) İş yeri karşıda olan
Cevap: C

21) Hangisi, bazı futbol takımlarının, taraftarları için kullandıkları bir ifadedir?
a) 12. Adam b) Yardımcı eleman c) Canlı destek d) Yedek kuvvet
Cevap: A

22) “Horozu çok olan köyde” şeklinde başlayan atasözünün devamı nasıldır?
a) Sabah erken olur b) Akşam geç olur c) Akşam erken olur d) Sabah geç olur
Cevap: D

23) Sosyal medyada, kısa sürede ve kolayca takipçi kazanmak isteyenlerin uyguladığı klişe taktik hangisidir?
a) Atara atar gidere gider b) Omuz omuza c) göze göz dişe diş d) Takibe takip
Cevap: D

24) “Gıpgıcır” ne anlama gelir?
a) Yepyeni b) Tozpembe c) Sapsarı d) Çok eski
Cevap: A

25) Trafikte hangi araçların arkasında ‘Dolu’ ya da ‘Boş’ yazar?
a) Akaryakıt tankeri b) Öğrenci servisi c) Harfiyat kamyonu d) Yolcu otobüsü
Cevap: A

26) Uyuyamadım’ anlamındaki söz hangisidir?
a) Uyku atmadı b) Uyku tutmadı c) Uyku kalmadı d) Uyku yatmadı
Cevap: B

27) Çubuklara geçirilmiş küçük bayraklarla işaretlenmiş bir parkurda, belli kurallara göre ve zikzaklar çizerek yapılan kayak yarışı hangisidir?
a) Skeleton b) Pentatlon c) Slalom d) MaratonCevap: C

28) Gövdesi sarı veya kirli sarı; yelesi, kuyruğu ve bacağının alt kısmındaki kılları koyu renkte olan atlar içi kullanılan ifade hangisidir?
a) Doru b) Kula c) Yağız d) Seki
Cevap: B

29) “3 korner 1 penaltı”, “gol atan kaleye”, “atan alır” gibi kuralları varsa, oynadığınız futbol maçı muhtemelen hangisine dahildir?
a) FIFA Dünya Kupası b) UEFA Şampiyonlar ligi c) Bundesliga d) Mahalle maçı
Cevap: D

30) Hangi meyvenin “Vaşington” adıyla satılan bir çeşidi vardır?
a) Nar b) Elma c) Portakal d) Ananas
Cevap: C

31) Sıvıları taşımaya yarayan dar ağızlı, şişkin karınlı, genellikle hasır veya plastik sepet içinde korunan büyük şişişeye ne ad verilir?
a) Damcana b) Bidon c) Varil d) Fıçı
Cevap: A

32) Klasik bir çengel bulmacada, bir kutucukta en fazla kaç farklı soru sorulur?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4
Cevap: B

33) Bilim insanları hangisine çıplak gözle direkt bakmamızı tavsiye ederler?
a) Motosiklet sürücülerine Mağaza indirim yazılarına c) Trafik ışıklarına d) Güneşe
Cevap: D

34) Biri tanıtılırken hangisi söylenirse “bu kişi benim gelecekte evleneceğim kişi” denmiş olur?
a) Müstakbel eşim b) Müstakil evim c) Müteşebbis ortağım d) Mükellef sofram
Cevap: A

35) “Bundan sonra herhangi bir sıkıntıyla karşılaşma ihtimali yok” anlamındaki atasözü hangisidir?
a) Okyanusta ölüm yok b) Karada ölüm yok c) Magmada ölüm yok d) Stratosferde ölüm yok
Cevap: B

36) “Bundan sonra herhangi bir sıkıntıyla karşılaşma ihtimali yok” anlamındaki atasözü hangisidir?
a) Okyanusta ölüm yok b) Karada ölüm yok c) Magmada ölüm yok d) Stratosferde ölüm yok
Cevap: B

37) “İki dirhem bir çekirdek” ifadesi kimler için kullanılır?
a) Güzel ve özenli giyinenler b) Az ve seyrek yiyenler c) Boylu ve kilolu olanlar d) Güçlü ve kaslı olanlar
Cevap: A

38) Kuruluşların internet sitelerinde, sosyal medya hesaplarının paylaşıldığı sayfanın başlığı genellikle hangisi olur?
a) Bizi idare edin b) Bizi merak edin c) Bizi ihbar edin d) Bizi takip edin
Cevap: D

39) Kötü hazırlanmış, tadı tuzu olmayan sulu yiyecek ve içeçekler için yapılan benzetme hangisidir?
a) Vişne suyu gibi b) Bulaşık suyu gibi c) Kibrit suyu gibi d) Kar suyu gibi
Cevap: B

40) “Dal sarkar kartal kalkar” şeklinde biten tekerlemenin başı nasıldır?
a) Kartal uçar dal sarkar b) Kartal kalkar dal düşer c) Kartal kalkar dal sarkar d) kartal uçar dal düşer
Cevap: C

41) Genellikle güneşten korunmak için bir yerin üzerine gerilen, bez veya naylondan yapılmış örtüye ne ad verilir?
a) Tente Marley c) Lambri d) Laminant
Cevap: A

42) Memleketlerinin plaka kodunu forma numarası yapan dört kişiden hangisinin numarası aynı iki rakamdan oluşmaz?
a) Mersinli olanın b) Zonguldaklı olanın c) Malatyalı olanın d) Samsunlu olanın
Cevap: B

43) “Bezekçi” hangisinin diğer adıdır?
a) Hattat b) Sarraf c) Nakkaş d) Hallaç
Cevap: C

44) Patates cipsi paketleri, içinde cipslerin taze kalması için genellikle hangi gazla doldurulur?
a) Oksijen b) Hidrojen c) Helyum d) Azot
Cevap: D

45) “Büyük lokma ye” şeklinde başlayan atasözü nasıl devam eder?
a) Yudum yudum iç b) Büyük söz söyleme c) Az ve öz konuş d) Çiğnemeden yutma
Cevap: B

46) “Bir varmış bir yokmuş” diyerek anlatılmaya başlanan genellikle hangisi olur?
a) Masal Özgeçmiş c) Akademik sunum d) Bilimsel makale
Cevap: A

47) Halk arasında özellikle hangi yağmurun bereket getirdiğine inanılır?
a) Şubat yağmuru b) Nisan yağmuru c) Haziran yağmuru d) Ağustos yağmuru
Cevap: B

48) Hangisi, internetten video izlerken en sık karşılaşılan “görüntü modlarından” biri değildir?
a) 360p b) 480p c) 640p d)720p
Cevap: C

49) Atasözüne göre “gönülden ırak” olan kimdir?

Cevap: Gözden ırak olan.

50) Bir işin uygun ve kolay olduğunu belirtmek için hangisi söylenir?

Cevap: Dişime göre


  • Bomba iddia! Kim Milyoner Olmak İster’in yeni sunucusu belli oldu
  • Güven Bana 15 Ağustos Bölümüyle Atv’de
  • Yağmur Özkavak, Güven Bana yarışmasında
  • Güven Bana, Türkiyenin en güvenilir ismi Müge Anlı’nın sunumuyla Perşembe 20:00’de
  • Kim Milyoner Olmak İster 1 milyonluk soru açıklandı mı?
  • Güven Bana Türkiye’nin en güvenilir ismi Müge Anlı’nın sunumuyla Bugün 20.00’de #atv’de!
  • Güven Bana Türkiye’nin en güvenilir ismi Müge Anlı’nın sunumuyla Perşembe 20.00’de #atv’de!
  • “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında 1 Milyonluk soruyu açtıracak olan Arda Ayten’in, çekim sonrası açıklamaları… 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 1.000.0000 TL değerindeki 12. sorumuz geliyor… 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 250.000 TL değerindeki 11. sorunun cevabı: 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 250.000 TL değerindeki 11. soru: 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 125.000 TL değerindeki 10. sorunun cevabı : 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 125.000 TL değerindeki 10. soru: 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 60.000 TL değerindeki 9. sorunun cevabı: 29 Haziran 2019
  • Kim Milyoner Olmak İster 60.000 TL değerindeki 9. soru: 29 Haziran 2019

  •    4 Yorum var


    1. Anonim
        29 Eylül 2019

      bu salak biscolata erkeği değil mi ?

    2. Hasan Bayraktar
        17 Ekim 2019

      maviay derneği borçları

    3. sevda
        18 Ekim 2019

      Merhabalar. Ben yarışmaya yaklaşık bir yıl önce başvurmuştum ses çıkmadı ya da çıktı ben farketmedim. Neyse iki gün önce güncelleme yaptım başvuru nosu olarak 2 ile başlayan 6 haneli rakam verdiler. Sabah gazetesinden kontrol edin diyorlar orda baktığımda 3 ile başlayan ve 7 haneli başvuru noları var hep. Birşey anlayamadım yani. Bir fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden..

    4. Müzeyyen
        20 Ekim 2019

      Ben muzeyyen yıllardır bekliyorum.başvurum en az 10 yıl oldu basvurali.form güncellemek istiyorum bir türlü göndermiyor.başvurumu silip yeniden form göndermek istiyorum.ALLAH aşkına birilerine kıyakmi yapıyorsunuz neden bizi cagirmayirsunuz.yada neden yeniden formu dolduramıyorum

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir